نیایش با قلب آدمی سروکار دارد. ما با صدای بلند سخن میگوییم تا آن را بیدار کنیم. نیرویی که بر کل عالم هستی مستولی است، در قلب انسان نیز حضور دارد. جسم خاکی نمیتواند مانعی برای آن باشد. موانعی که وجود دارند، ساخته دست خود ما هستند و با توسل به نیایش میتوان آنها را از میان برداشت. ما هیچگاه نمیتوانیم بدانیم که آیا نتیجهای که مطلوب ما بوده حاصل شده است یا خیر. من میتوانم برای تسکین درد نارمادا دعا کنم، ولی حتی اگر او از درد رهایی یابد، من نباید شفای او را حمل بر تاثیر دعای خود کنم.
نیایش هرگز بیثمر نیست، ولی ما نمیتوانیم تشخیص دهیم ثمره آن کدام است. اگر هم نتیجه مطلوب از آن حاصل شد، نباید آن را خیر بپنداریم. میتوانیم برای چیزی دعا کنیم ولی درعینحال چشم از نتیجه دعا فروپوشیم.
...
خدا سختگیرترین رئیسی است که من در عالم دیدهام. شما را میآزماید و تحت سختترین شرایط قرار میدهد و هنگامی که درمییابید که ایمان خود را به تدریج از دست میدهید و در حال غرق شدن هستید، به نحوی از انحا به کمکتان میآید و به شما ثابت میکند که نباید ایمان خود را از دست بدهید، چرا که همواره مترصد کمک به شماست، البته آنگونه که خود میخواهد نه آنگونه که شما میخواهید. تجربه من چنین میگوید. حقیقتا موردی را نیز بهخاطر ندارم که او در آخرین لحظه رهایم کرده و به یاریم نیامده باشد.
( صفحه 137)
بسیاری از افراد هستند که یا به دلیل تنبلی ذهن یا گرفتاری به عادت بدذهنی، چنین میاندیشند که خدا وجود دارد و بدون اینکه از او چیزی خواسته باشیم، یاریمان میکند؛ پس تکرار نام او چه ضرورتی دارد؟
انسان غالبا نام خدا را طوطیوار تکرار میکند و از چنین کاری انتظار ثمربخشی نیز دارد. در صورتی که جوینده حقیقی باید چنان ایمان زندهای در دل داشته باشد که نه تنها ناراستی تکرار طوطیوار را از درون خود بزداید، بلکه آن را از درون دیگران نیز بشوید و پاک کند.
(صفحه 85)
عنوان: نیایش
نویسنده: مهاتما گاندی
مترجم: شهرام نقشتبریزی
ناشر: نی
سال نشر: چاپ اول 1387- چاپ هشتم 1392
شمارگان: 1500 نسخه
شماره صفحه: 296 ص.
موضوع: دعاهای روزانه هندو/ هندوئیسم- آئینها
قیمت: 140000 ریال