پسران و دختران جوان و حتی بیشتر مردمان بالغ و بزرگسال هم اغلب درباره تاریخ به شکل غریب و خاصی فکر میکنند. آنان معمولا اسامی پادشاهان و دیگران و تاریخ جنگها و چیزهای شبیه اینها را میآموزند و به خاطر میسپارند در صورتی که مسلما تاریخ به معنی جنگها و شرح زندگی چند نفر معدودی نیست که شاه شده یا سرداران بزرگی بودهاند. تاریخ باید درباره مردم یک کشور برای ما سخن بگوید که چگونه زندگی میکردند، چه کارهایی انجام میدادند و چگونه فکر میکردند. تاریخ باید از رنجها و شادیهای آنان و از دشواریها و مشکلاتشان برای ما سخن بگوید و بگوید که چگونه بر این دشواریها غلبه کردند.
اگر تاریخ را به این شکل یاد بگیریم خواهیم توانست چیزهای فراوانی از آن بیاموزیم، در این صورت اگر ما نیز با چنین دشواریها و ناراحتیهایی روبرو شویم مطالعات تاریخی به ما کمک خواهد کرد مشکلات را از پیش برداریم. مخصوصا مطالعه درباره دورانهای گذشته به ما کمک خواهد کرد تا بفهمیم که آیا مردم به تدریج بهتر شده و جلوتر آمدهاند یا عقب رفته و بدتر شدهاند؟ آیا پیشرفت و ترقی داشتهاند؟
بدیهی است که باید از زندگی مردان و زنان بزرگی که در زمانهای سابق بودهاند نیز مطالبی دانست اما چیزی که مخصوصا باید آموخت و به آن اهمیت بیشتری داد این است که وضع زندگی مردم مختلف در دورانهای گذشته چگونه بوده است؟
عنوان: نامههای پدری به دخترش
نویسنده: جواهر لعلنهرو
مترجم: محمود تفضلی
ناشر: علمی و فرهنگی
سال نشر: چاپ پنجم 1391
شمارگان: 1500 نسخه
شماره صفحه: 260 ص.
قیمت: 49000 ریال
موضوع: نهرو، جواهر لعل، 1889- 1964 م.-- نامهها/ گاندی، ایندریا (نهرو)، 1917- 1984 م./ تاریخ باستان-- ادبیات نوجوانان