" زابینه ونیست" روانشناس و نویسندهی این مقاله به تجزیه و تحلیل این موارد میپردازد و این سوال را مطرح میکند که چرا ارتباط بین جوانی و تنهایی به منزلهی یک تابوی بزرگ تلقی میشود " حس انزواطلبی و تنهایی به همین سادگی متناسب با تصویرات ایدهآلی ذهن نیست. تبلیغات و جامعه در یک گروه متحد بیگانه به عنوان گروه جوان، درخواستها و تقاضاهایی را از نوجوانان میطلبد که در اینجا به ده مورد مهم اشاره میشود."
آنها میگویند:
- تو باید موفق بشوی.
- تو باید یاد بگیری روی پای خودت بایستی.
- تو باید ظاهر خوبی داشته باشی.
- تو باید صاحب مال و اموال فراوانی بشوی.
- تو باید لباسهای فاخر بر تن کنی.
- تو باید دوستداشتنی جلوه کنی.
- تو باید با افراد سطح بالا معاشرت کنی.
- تو باید خوشبخت باشی.
- تو باید دیوانهوار عاشق باشی.
- تو باید هیکل مناسب داشته باشی.
با این، تو باید تو بایدها ... جوان منفجر میشود. پشت تمامی این ادعاها واقعیتی نهفته است و آن این است که: پس دنیا باید از بیخ و بن از هم پاشیده شود؛ زیرا همواره بیکاری وجود دارد. معضلات خانوادگی، فقر، عدم اعتماد، عدم اطمینان، عدم همفکری روز به روز بیشتر میشود و از طرفی زندگی پیچیدهتر شده است و هیچچیز قابل پیشبینی نیست. اتمام دوران ابتدایی و دوران دبیرستان یافتن شغلی را تضمین نمیکند ولی تمامی این اتفاقات باعث میشوند که ما هر چهبیشتر انعطافتر و صیقل خوردهتر شویم و از طرفی نمیشود که برای ابد " مجرد" زندگی کنیم.
و چنین درخواستهایی باعث شدهاست که از ترس، خود را کنار بکشیم و منفعلانه به موضوع نگاه کنیم و در عمل دست به هیچ اقدامی جهت رفع تنهایی خود نزنیم. کسی که نتواند انتظارات و توقعات اطراف خود را جامهی عمل بپوشاند، سریع به دام انزوا میافتد.
عنوان: هماکنون دست بکار خواهم شد (روانشناسی تنهایی زنان)
نویسنده: افا ولدارک
مترجم: فرحناز میرقمیزاده
ناشر: آفرینش
سال نشر: اول، 1388
شمارگان: 1500 نسخه
شماره صفحه: 240 ص.
موضوع: تنهایی/ زنان-- روانشناسی
قیمت: 40000 ریال