Quantcast
Channel: امروز لی‌لی چی می‌خونه؟
Viewing all articles
Browse latest Browse all 549

زندانیان باور

$
0
0

 

اعتقادات بسیار عمیقتان، باورهای مرکزی اساس شخصیت شما می باشند. اساس شخصیت شما را باورهای مرکزی تثبیت شده ای تشکیل می دهند. این باورها هستند که شما را به عنوان یک فرد ارزشمند یا بی ارزش، با کفایت یا بی کفایت، قوی یا ضعیف، دوست داشتنی یا حقیر،مستقل یا وابسته، متعلق یا مطرود، قابل اعتماد یا مشکوک، انعطاف پذیر یا خشک، ایمن یا مورد تهدید توصیف می کند و به شما تلقین می کنند که آیا دنیا با شما عادلانه رفتار نموده است یا قربانی شرایط زندگی تان شده اید..
این کتاب «زندانیان باور» نامگذاری شده است، چرا که بیانگر واقعیتی است که اغلب اتفاق می افتد؛ انسان ها توسط باورهای منفی و محدودکننده ای که درباره خود و زندگی شان دارند، زندانی می شوند.

(صفحه 3)

 

انسان ها توسط باورهای منفی و محدود کننده ای که درباره خود و زندگی شان دارند، زندانی می شوند. آنان خود را با میله های اعتقاداتشان محصور می کنند: " آن کار را نکن، خطرناک است ... او نمی داند که من وجود دارم ... من در نظر او هیچم ... عشق هرگز نمی تواند استمرار داشته باشد ... بهتر است خودمان را گرفتار نکنیم ... بهتر است ساکت بمانم، عقیده ی من اهمیتی ندارد ... بهتر است به این کار بچسبم، نمی توانم از عهده مسئولیت بزرگتری برآیم."

(صفحه 4)

 

واقعیت این است که شما دلایل قاطعی برای حفظ باورهایتان دارید و تا وقتی قانع نشده اید باور دیگری درست است حتی کوچکترین تغییری هم در باورهایتان ایجاد نکنید. صبور باشید. یک عمر طول کشیده تا این ترکیب منحصر به فرد از باورهای مرکزی شما شکل گرفته است، بنابراین مسلم است که چندین ماه طول خواهد کشید تا باورهایتان تاثیر پذیرند.

(صفحه 7)

 

زمانی که به شما ثابت شود یک قانون بی اعتبار است، به خودتان اجازه دهید تا باوری را که پایه و اساس این قانون است تغییر دهید.

(صفحه 7)

 

هیچ راه دیگری به جای فرآیند کشف و آزمایش باورهای مرکزی تان وجود ندارد و بدون فرآیند کشف و آزمایش باورها، هیچ تغییری امکان پذیر نیست.

(صفحه 8)

 

باورهای مرکزی شما مفاهیم اصلی هستند که بر اساس آنها زندگی می کنید. آنها تصویری از خودتان ارائه می دهند، تصویری از نقاط ضعف و قوت، توانایی ها، ارزشمندی و ارتباطتان با دنیای خارج.

باورهای مرکزی تان در حقیقت هویت شما و تعیین کننده بُعد عاطفی زندگی تان و چگونگی احساس شما نسبت به خودتان می باشند. آنها همه چیز زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهند؛ از انتخاب همسر تا لذت بردن از یک دوش گرفتن طولانی و گرم. آنها هستند که حد و حدود چیزهایی که شما می توانید در زندگی به دست آورید را معین می کنند، آنها هستند که تعیین می کنند چه کسی شایستگی دارد با شما دوست شود. آنها هستند که انتظارات شما از زندگی را در قالب تغذیه، رضایت و سلامتی عاطفی تعریف می کنند.

(صفحه 9)

 

تصویری که از خودتان دارید به روشنی پایه و اساس اکثر تصمیم گیری های شما در زندگی است. هدف های شما را تعیین می کند و زیربنای ترس های اصلی را تشکیل می دهد. وقتی تصویر شما از خودتان پر از عیب و نقص باشد، پیامی که به شما می دهد این است که لیاقت موفقیت را ندارید و در زندگی باید همیشه منتظر رنج، فقدان و آسیب باشید؛ وقتی تصویری که از خودتان دارید جذاب و سرشار از قدرت و اطمینان باشد، دنیا در نظر شما خوشایند تر و دستیابی به آروزها انکان پذیرتر خواهد بود.

(صفحه 10)

 

بسیاری از باورهای شما بدون اینکه از وجودشان مطلع باشید عمل می کنند که ممکن است بتوانید احساسات مشخصی چون بی ارزشی، آسیب پذیری یا بی کفایتی را در خود تشخیص دهید، ولی تاثیر آنها در انتخاب های روزانه تان همچنان به طور عمده، نامشخص باقی می مانند. به دلایل بسیار زیادی مهم است که باورهای مرکزی خود را به سطح آگاهی تان بیاورید تا آنها را به وضوح و صادقانه مورد بررسی قرار دهید.

تشخیص صرفاً نخستین گام به شمار می آید. این کتاب به شما کمک می کند تا باورهایتان را مورد پرسش قرار دهید و صحت آنها را ارزیابی کنید. برخی از چیزهایی که در تصویر خودتان می بینید، کاملاً درست هستند و برخی از آنها ممکن است تحریف شده یا اشتباه محض باشند. خیلی زود فرایند چالش کردن، آزمایش کردن و ارزیابی مرکزی تان را شروع می کنید. هیچ راهی برای فرار از تاثیرات آنها وجود ندارد، ولی می توان باورهای تحریف شده، محدود کننده و ایجاد کننده ترس را اصلاح کرد.

شما می توانید چگونگی دیدتان را نسبت به خودتان تغییر دهید.

(صفحه 11)

 

باورهای مرکزی به دو طریق زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهند. نخست اینکه آنها قانون هایی برای بقا و مقابله کردن وضع می کنند. دوم اینکه آهنگ خودگویی های درونی ثابت شما را تعیین می کنند، خودگویی هایی که به کمک آنها وقایع را تفسیر و عملکردتان را ارزیابی می کنید.

( صفحه 12)

 

زمانی که یک باور اساسی ایجاد می شود دو فرایند طبیعی وجود دارد که اغلب تاثیرات آن را تداوم می بخشد.

فرآیند نخست سوگیری تاییدی نامیده می شود که عبارت است از تمایل شما به پذیرش تنها آن دسته از اطلاعاتی که یکی از دیدگاه های موجود را تایید می کند. افراد اغلب داده های متناقض با باورهای تثبیت شده شان را نادیده می گیرند. این عمل نوعی از صافی گذراندن است، یعنی توجه انتخابی موضوع. شما خیلی راحت به رویدادهایی که با دید شما نسبت به خودتان و دنیای اطرافتان هماهنگی ندارند، توجه نمی کنید یا آنها را به خاطر نمی آورید.

(صفحه 21)

 

ساز و کار دیگری هم وجود دارد که از باورهای مرکزی شما حمایت می کند. این ساز و کار شیاربندی ذهن نامیده می شود. این شیاربندی در واقع شیارهای روانشناختی هستند که انسان ها هنگام تنش یا تردید به آنها رجوع می کنند. وقتی موقعیتی را به طور کامل درک نمی کنید یا احساس اضطراب می کنید، به سرعت به دنبال خاطرات، افکار، اطلاعات یا مفروضه هایی می گردید که در دسترس تان قرار دارد و به شما کمک میکنند تا تصمیم بگیرید چه کار کنید. باورهای مرکزی در واقع مفاهیم از پیش شکل گرفته و شیاربندی های ذهنی هستند که به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید در موقعیت های مبهم چطور عمل کنید.

(صفحه 24)

 

تنها با آزمایش کردن، تجربه کردن و توجه کردن به آنچه اتفاق می افتد، می توانید واقعیت چیزی که مدت های طولانی به آن معتقد بودید را کشف کنید.

(صفحه 27)

 

باورهای مرکزی شما اغلب توسط تجربه های دوران کودکی تان شکل می گیرند. برخی از این تجربه ها را هشیارانه به خاطر می آورید و برخی را نمی توانید. همان طور که می دانید، باورهای مرکزی چارچوبی برای حافظه تان به وجود می آورند. شما اغلب وقایعی را به خاطر می آورید که از باورهای مرکزی تان حمایت می کنند و تجربه هایی را که با اعتقادات عمیق شما متناسب نیستند یا تناقض دارند را فراموش می کنید. بنابراین خاطره ها اغلب گرد مفاهیم اصلی راجع به خودتان – توانایی ها، دوست داشتنی بودن، امنیت و غیره شما حلقه می زنند و یک ارتباط متقابل بین وقایع گذشته و باورهای مرکزی شکل می گیرند. وقایع بسیار مهم به پیدایش باورهای مرکزی کمک می کنند، سپس این باورهای یکسان بر چگونگی و چیزهایی که از گذشته تان به خاطر می آورید تاثیر می گذارند.

کار خیلی مهمی که می توانید درست همین حالا انجام دهید این است که نگاه دقیقی به گذشته تان بکنید. آیا تجربه هایی که به خاطر می آورید به راستی باورهای مرکزی شما را تایید و حمایت می کنند؟ شما طوری بار آمده اید که می پندارید اعتقادات عمیق شما راجع به خودتان و دنیای اطرافتان درست است؛ اما حالا این فرصت را دارید که تاریخچه زندگی تان را با دقت و تعمق بررسی کنید و به دنبال وقایعی بگردید که درست به اندازه حمایت از باورهایتان با آنها چالش می کنند. همان طور که پیش می روید، می توانید نگاهی به لایه زیرین وقایعی سطحی بیندازید تا متوجه شرایط و موقعیت های تعدیل کننده ای شوید که بر رفتار و تجربه شما در گذشته تاثیر داشتند.

فرآیند بررسی خود که نخستین بار توسط جفری یانگ بیان شد، آزمون تاریخچه ای نامیده می شود. این آزمون روش ساختارمند بررسی دوران کودکی تان است تا: (1) هر چه بیشتر خاطره هایی را کشف کنید که یک باور مرکزی خاص را تایید یا نفی می کنند و (2) علت های اصلی (برخلاف تصورات و فرض ها) هر واقعه ای را که از باور مرکزی تان حمایت می کند را تعیین کنید.

(صفحه 75-76)

 


 

عنوان:زندانیان باور (راهنمای کاربردی تغییر باورها)

نویسندگان:ماتیو مک کی و پاتریک فانینگ

مترجم:زهرا اندوز

ناشر:نشر ذهن آویز

سال نشر:چاپ دهم 1394

شمارگان: 2000 نسخه

شماره صفحه: 200 صفحه

موضوع:شناخت درمانی

قیمت: 100000 ریال

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 549

Trending Articles